Denne sommeren fylte kjære niese 15 år, og tradisjonen tro feirer vi bursdagen her på feriestedet i Mandal. Været er alltid strålende denne dagen, og vi får servert nydelig middag og de herligste kanelboller. Mitt bidrag til denne årlige tradisjonen, er marengskaka.
Vår sommerkake.
Liker du marengs, men enda ikke prøvd å lage? Da må du bare prøve denne oppskriften:
Vår sommerkake.
Liker du marengs, men enda ikke prøvd å lage? Da må du bare prøve denne oppskriften:
6 eggehviter (må ikke komme en prikk plomme i, for da blir den ikke stiv)
3 dl sukker
1 dl melis
2 ts vaniljesukker
2 ts potetmel
Alt piskes til en stiv masse. Dekk et stekebrett med bakepapir og smør massen utover slik at det dekker det meste av brettet. Stekes på 140 grader i 1,5 timer. Fyll på med det du liker. Her er det et must med vaniljeis, varierende typer frukt og bær og hakket sjokolade på toppen.
Håper du nyter siste rest av sommeren, og har fått ladet batteriene for en god stund fremover!
☀
Håper du nyter siste rest av sommeren, og har fått ladet batteriene for en god stund fremover!
☀
Å fydda, den så deilig ut...det er i det hele tatt masse som ser deilig ut når man har pålagt seg selv askese..hehe..Nyt!
SvarSlettKlem!
Og, jeg syns det står respekt av å trene jevnlig mens man er på hytta! Du er god!
Den så herlig ut, virkelig! Rake motsetningen til lavkarbobrødet jeg posta i dag!! Hihi...
SvarSlettAng. kruskakli; jeg bruker havrekli fordi kruskakli lages av hvete. Fiberhusken har jeg i for å binde brødet litt mer. Syns det smuler mindre, og holder seg lengre.
KLEM!