Kjempeenkelt, kjempekjekt å lage og veldig smakfullt synes jeg.
Kanskje smaker det ekstra godt når jeg har plukket granskuddene selv, og når granen vokser på et nydelig sted på Høg-Jæren, der eksosen fra bilene ikke så lett får ødelegge.
Om det ikke har noe å si så lenge granskuddene blir kokt så lenge, så er jo FØLELSEN av det rene og naturlige vel så viktig.
Granskuddene må plukkes når de er saftige og små, og ikke spriker med nålene sine. Mange granskudd har kommet for langt nå, iallefall her i Stavangerområdet, men noen er fremdeles lysegrønne og saftige. Jeg leste et sted at de må høstes "før solen snur", men jeg vet ikke hvor i landet det gjaldt...
Dukker det opp noen fine, lysegrønne, saftige granskudd på din vei, er det bare til å plukke.
Fyll gryta med dem, dekk med vann og la det koke under lokk i 30 min. Sil så av saften og kok inn med sukker: 3 deler vann og 2 deler sukker. Det er vanskelig å bedømme når blandingen har nådd sirupkonsistens fordi det uansett er flytende når det er så varmt. Sjekk heller fargen, og ta gryta bort mens blandingen fremdeles er rosa i fargen. Jeg lot det småkoke uten lokk i nærmere to timer, og dagen etter var konsistensen perfekt.
Brukes til så mangt, så som søtning i te, til ost og kjeks og til viltretter. Favoritten min så langt er å bruke den som topping på fruktsalat med vaniljekesam.
Ps. Nå har Instagram tatt meg, og derfor har bloggingen helt blitt "glemt". Jeg har heller ikke fått tittet innom favorittene mine på evigheter, så nå gleder jeg meg til å ta en runde i Blogglandia igjen.
Ha en fin uke!
Dette hørtes spennende ut, nå fikk jeg lyst å prøve.
SvarSlettHar en del gran rundt oss, men det spørs om jeg rekker å få høstet noe før vi drar til Oslo. Og vi kommer hjemm akkurat når sola snur - hmmm, håper det gjelder kun i Stavangerområdet;)
Kjekt å se fra deg igjen og,
god klem og fin uke til deg:)
Mulig de ikke har kommet så langt hos dere nei! God tur til Oslo!!
SlettDer fikk jeg forklaringen på sirupen din...skjønte ikke helthva det var på Instagram, jeg.
SvarSlettSå moro å lage slikt selv!! En gang så skal jeg nok koke meg litt sirup jeg også: )
Sees på Instagram, da! Klem!
Ikke så rart du ikke skjønte helt det nei :-) Måtte bare dele, for det var godt! Og så kjekt og kunne gi bort også. Snakkes på Instagram:-)
SlettSer helt fantastisk ut!flink!
SvarSlettSamboeren nikker samtykkende, og prøver seg kanskje:)
(du vet jo at JEG ikke kan lage mat!)
Nei, jeg vet ikke at du ikke kan, men muligens at du ikke helt har interessen ja. Tenker det må prøves av gartneren! Og så skal du snart få smake litt :-))
SvarSlettInstagram er jo den store bloggdødaren ;) Eller så er det juni som er den store bloggdødaren, eg er også heilt på pausemodus når det gjeld blogging. Takk og lov for instagram som krever null planlegging og tid :)
SvarSlettSnakkes, Kissa :)
Klem Eli
Instagram er iallefall bloggdødar for meg. Snakkes plutselig, Eli:-)
SvarSlettDette har jeg aldri hørt om før! Men det så jo utrolig godt ut :)
SvarSlettLegger meg til som følger hos deg :)
Hei! Jeg prøvde å lage granskuddsirup tidlig i juni, og fargen ble perfekt. Men sirupen ble veldig tynn, slett ikke som "vanlig" sirup. Har jeg gjort noe galt eller er det noe jeg kan gjøre for å få den tjukkere nå i etterkant?
SvarSlettVennlig hilsen
Einar
Ideal Excellence Company for Home Services, House Cleaning, Apartments, and Villas in Dammam, Khobar, Qatif, and Jubail Special Section for Sewage Pressure, Pest Control and Cleaning for Boards, Carpets and Rugs and Tank Cleaning We provide the best home services in the Eastern Region
SvarSlettشركة تسليك مجاري بالدمام
شركة تنظيف منازل بالدمام
شركة مكافحة حشرات بالدمام
شركة تنظيف منازل بالجبيل
شركة مكافحة حشرات بالجبيل
شركة تنظيف سجاد بالجبيل
شركة تسليك مجاري بالخبر
شركة تنظيف منازل بالخبر
شركة المثالية للتنظيف بالجبيل
شركة تعقيم بالاحساء